Creatieve kracht van de regio

Terug

De creatieve industrie is in de regio Zwolle als topsector benoemd. Het heeft een uniek karakter door de aanwezigheid van maar liefst vijf opleidingsinstituten die creatieve (vak)opleidingen aanbieden.  De creatieve industrie in Zwolle omvat 6000 bedrijven en 5500 studenten en vormt een vast onderdeel van de economische kracht in de regio.

Om ervoor te zorgen dat het klimaat van Zwolle gunstig is voor starters en start-ups, heeft de Gemeente Zwolle een eco-systeem ontwikkeld voor deze groep. In 2017 werd in opdracht van de gemeente eveneens een behoefte-onderzoek uitgevoerd naar de creatieve industrie. Een belangrijk element dat naar voren kwam, is de vraag naar experimenteerruimte in Zwolle voor de creatieve industrie om starters, studenten en professionals te verbinden. XYZArea voorziet in deze behoefte.

XYZ-Area wil de creatieve industrie in Zwolle versterken met haar aanwezigheid zowel in de vorm van ruimte, faciliteiten als activiteiten. De stad maar ook de regio krijgt hiermee een economische en sociaal-maatschappelijke impuls.