Cultuurzwerm // 3 juli // vanaf 20.00 // locatie: XYZ-AREA

28-06-2019

Cultuurzwerm

Op woensdagavond 3 juli organiseeert Groenlinks Zwolle een derde editie van de cultuurzwerm. Een avond voor makers, kunstenaars en anderen die betrokken zijn bij kunst en cultuur in Zwolle. Neem je eigen drankje mee en vlij neer op het terrein en praat mee over het kunst- en cultuurbestel van Zwolle.

Locatie: XYZ-AREA, Esdoornstraat 3, Zwolle
!!! Neem je eigen drankje mee !!!

 

Bij de vorige cultuurzwerm hebben we uitvoerig stilgestaan bij de actualiteit en daarbij kwam vooral jeugdtheater veel aan bod. Ook hebben we samen teruggekeken naar de discussie over het Regionaal Cultureel profiel ‘Ernst & Experiment’. Inmiddels is duidelijk geworden dat het Productiehuis, een van de proeftuinen die hierin is opgenomen, kan rekenen op een landelijke extra bijdrage van 400.000 euro. Dat is hele mooie financiële impuls aan de culturele sector in onze stad.

Bij de komende cultuurzwerm willen we graag kijken naar de voorwaarden er nodig zijn om een goed cultureel klimaat te ontwikkelen. Welke van deze voorwaarden zijn al aanwezig en welke missen nog.Een ander onderwerp waar we graag met jullie over in gesprek gaan is de levendigheid in de stad. We willen een bruisende stad zijn, maar hoe past dat bij dat we ook een stad willen zijn waar mensen rustig kunnen wonen?

Dit debat gaat waarschijnlijk eind dit jaar gevoerd worden in de gemeenteraad en wij vinden het belangrijk om alvast een eerste ‘peiling’ te doen bij jullie. Aanleidingen voor dit komende debat zijn natuurlijk de sluiting van de Livingroom, maar ook de ambitie van Zwolle om te groeien en meer te bruisen.