D-café Cultuur // 29 oktober // R10

08-10-2019

D-café Cultuur

Dinsdagavond 29 oktober om 20.00 in R10

D66 organiseert (on)regelmatig een D-café, rond thema’s die belangrijk zijn voor Zwolle. In een cafésfeer komen betrokkenen en/of deskundigen aan het woord en is er voor iedereen gelegenheid om mee te praten. Het doel is om Zwollenaren in contact te brengen en te betrekken bij belangrijke zaken die in hun stad spelen.

Ruimte voor kunst?

Zwolle is een stad in ontwikkeling, ook op het terrein van kunst en cultuur. Maar het geluid dat er te weinig (betaalbare) accommodatie voorhanden is in Zwolle horen we steeds vaker. Daarom willen we het in dit D-café hebben over de voorzieningen die nodig zijn voor een levendig kunst- en cultuurklimaat. De centrale vraag is dan ook: is er in Zwolle genoeg ruimte voor kunst en cultuur?

De avond wordt afgetrapt door enkele mensen (waaronder Chris Peterson van de XYZ-Area)uit de kunst- en cultuurpraktijk aan het woord te laten over hun ervaringen, wensen en recente ontwikkelingen. Daarna wordt er in cafésfeer verder gesproken en kan iedereen meedoen. Dus…wil je je mening laten horen over het niveau van voorzieningen voor de creatieve sector? Dan ben je van harte welkom!

Achtergrond: accommodatiebeleid gemeente Zwolle

In 2017 werd het onderzoek ‘behoefteverkenning creatieve industrie Zwolle uitgebracht. Daarin was de conclusie al dat huisvesting en faciliteiten sterker onderdeel van beleid moeten worden.  De wethouder cultuur komt als het goed is dit najaar met een nota accommodatie voor de creatieve sector. De inzichten van dit D-café benutten we in het debat dat daarover gevoerd gaat worden.

Het is in cultuurwerkplaats R10.