XYZ-Area: locatie Esdoornstraat

15-01-2019

CO (voorheen Creatieve Coöperatie) gaat haar achterterrein aan de Esdoornstraat ontwikkelen tot een plek waar de XYZ-Area haar activiteiten gericht op ruimtelijke interventies, kan ontwikkelen en uitrollen. De XYZ-Area ontleent haar naam aan de drie assen die een object ruimtelijk maken. In dit gebied ligt de nadruk op de materialisatie van ideeën en de wijze waarop dit maakproces tot stand komt. Met andere woorden, we willen ruimtelijke concepten bedenken, bespreken, maken en tonen. De XYZ-Area is een plek waar het experiment niet wordt geschuwd en waar ruimte wordt geboden aan nieuw talent om hun grenzen op te zoeken.

De deelgebieden kunst, design en architectuur vormen de hoofdmoot van de activiteiten die hier gaan plaatsvinden. De XYZ-Area is een op zichzelf staande identiteit die CO versterkt in haar activiteiten, onder andere doordat het de reeds aanwezige ondernemers verbindt aan andere (culturele) spelers in Zwolle, Nederland en wereldwijd.

UPDATE 07/01/2021: 9 zeecontainers zijn in dit nieuwe jaar geleverd en gestapeld tot een spraakmakend geheel. Het nieuwe jaar is begonnen met de start van een volgende fase, de opbouw van de fysieke ruimte. Wij willen in de nabije toekomst de reeds aanwezige containers modificeren tot werkplaatsen en atelier voor kunstenaars, designers en architecten.

 

(Beeld: #1: XYZ-Area, 2,4&5: VANDERSALM-aim / Beeld: #3: Buro MA.AN)