Raad van Toezicht

Terug

De Raad van Toezicht van XYZ-AREA bestaat uit de volgende personen:

 

Roger De Groot (voorzitter)

In het dagelijks leven ben ik burgemeester van gemeente Noordoostpolder. Daarnaast ben ik voorzitter van de tafel Leefomgeving in de Regio Zwolle. In mijn visie gaat leefomgeving niet alleen over wonen en werken, maar vooral over een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving. Daarbij zijn sport, cultuur en natuur ook belangrijke kernwaarden.

Meer info >>>>>

 

Petra Groen ( vice-voorzitter)

Petra Groen is Beeldend kunstenaar en Director van ARE (Artist Residencies Enschede). In 1997 studeerde zij af aan de AKI ArtEZ met een grote liefde voor monumentale kunst, gevolgd door een studie in San Francisco aan de SFAI om zich te verdiepen in film, animatie (16mm) en New Genres. Haar werk heeft zich ontwikkeld in het vervaardigen van beelden voor de openbare ruimte. Ze exposeert regelmatig in en binnen-en buitenland en haar werk is opgenomen in diverse collecties. Na het succesvol opzetten van haar kunstpraktijk begon zij haar liefde voor andere culturen en kunst te combineren. In 2007 richtte zij ARE op (Artist Residencies Enschede) waar internationale kunstenaars telkens 3 maanden kunnen wonen en werken. Van 2013 tot 2018 was zij Hoofd van de Fine Art opleiding op de AKI ArtEZ. Zij is momenteel nog steeds betrokken bij het Kunstonderwijs en schrijft over educatie en ontwikkelingen van deze huidige tijd en het effect op het onderwijs.

Meer info >>>>>

 

Gaspard Estourgie (RvT-lid)

Gaspard Estourgie is oud Zwollenaar, fervent kunstliefhebber en architect met 20 jaar ervaring bij de internationaal toonaangevende bureaus OMA en West8. Hij heeft gewerkt aan de meest uiteenlopende projecten op het gebied van architectuur, landschapsarchitectuur, stedenbouw en design. Als lid van de Raad van Toezicht zal Gaspard zijn brede expertise en ontwikkelde neus voor ontwerpkwaliteit inbrengen in onze gezamenlijke ambitie om Zwolle op de kaart te zetten voor kunst- en designminnend Nederland.

Meer info>>>>>